bartpa napisał(a):choody napisał(a):
Vankle są bardzo niedocenione, w sumie byłby to idealny silnik na polskie warunki, pomijając paliwożerność i olejożerność (przynajmniej w rx7), dlaczego tak sądzę?? Silnik taki z pojemności 650cm*3 rozwijałby jakieś 110km co w rodzinnym kompakcie pozwoliłoby obniżyć wydatki rodzinne o ubezpieczenie OC.
pozdrowionka
Leze i placze ze smiechu

W sumie stwierdzenie ze m70 to 2 m20 itd tez bylo niczego sobie

A co tu do śmiechu odnośnie wankla?? czysta moja dywagacja

A że m70 to dwa m20 nigdzie nie napisałem, może mój tekst nasuwał taką myśl

ale bartpa niestety nie o to chodziło - przepraszam że rozczarowałem
Ray - Fakt wankle (podobno renesis już nie) awaryjne są (chodziło o uszczelnienie komory), ale z drugiej strony to takie awaryjne nie są - bo co tam jest do popsucia jak rozrządu brak itd?? A że 1.3 pali swoje (zwłaszcza z fd i starsze) to już osobna historia, ale zauważ że w zwyczajnym załóżmy fordzie focusie renault thalia itp podobnych miejskich wozidłach są silniczki rzędu 1,6litra a skoro 1.3 wankiel pali tyle co 3litry to 0,6 litra powinien spalić podobnie co taki focus czy thalia, ogólnie pominąłem te dwa punkty (awaryjność i spalanie) ze względu na ich oczywistość, choć ze spalaniem bym polemizował odnośnie 0.6l wankla a 1.5 benzyny bo były by porównywalne.A do tego w wanklu jak wspomniałem nie ma rozrządu więc odpada jego wymiana - co daje kolejny zaoszczędzony grosz.
pozdrowionka.
e-30/ e36 - swapy silników, zawieszeń (na podzespołach e30 jak i e36 tył i przód) - sztywniejsze stabilizatory, układy dolotowe i wydechowe, modyfikacje mechaniczne silników: 793 993 316 gg. 570 72 87 - ceny ustalane indywidualnie