Witam wszystkich.
Impreza mega, tor super.
W stosunku do zeszłorocznej rundy na tym torze, trasa przedłużona o jeszcze jeden zakręt, dodane nowe clipy.
Poza tym w tym roku nie było opcji, aby wysoko zajść nie przechodząc całości "na raz" (nie licząc tej startowej prostej pod publiką).
Chodzi mi głównie o 3-ci zakręt a właściwie długą prostą...
Przynajmniej TOP8 wszyscy przechodzili bez "ryby". W tym oczywiście wszyscy Polacy.
Na zawodach byli:
- Kozioł
- Siwy
-
Katod (ja)
Z zagranicy:
- Kees Kok
- Jasper Spaan
- s13 z Holandi
- s13 chyba z Belgii
- Lacky Boy (Lackatosh - Węgry - E30 pickup)
- Nickolett Szanto (Nero M3 - E30 Węgry)
No i kupa Czechów (bracia Bezouskowie, 16-to letni wymiatacz Zdenek Wertheim, zwycięzca Pragi itd...)
łącznie było chyba 32 auta pierwszego dnia.
Drugiego dnia zostało koło 29-28 aut, ponieważ dwóch rozbiło się na bandach, jeden wywalił dacha i inne awarie.
Kees Kok zajechał silnik, auta pożyczył mu drugiego dnia Kozioł (jeździli na zmianę).
U mnie drugiego dnia padł wastegate, no i musiałem obchodzić się ostrożnie z gazem, bo pompował mi maxa i od razu odcinał boost cuta, szarpał itd.
Udało mi się do tego przyzwyczaić i w miarę ogarnąć temat, aby jeździć płynnie...
podsumowanie:
---------------------
1 dzień
Kwalifikacje do TOP16:
- Siwy 3 miejsce (84pkt)
-
Katod 4 miejsce (84pkt)
- Kozioł 7 miejsce (80pkt)
zawody(TOP16):
1 miejsce - Lakatosh Węgry
2 miejsce - Kozioł
3 miejsce - Czech, E30 - zwycięzca Pragi
SIWY - 4 miejsce
Katod - w TOP8 przegrałem z Lakatoshem
---------------------
2 dzień (niedziela)
Kwalifikacje do TOP16:
- Siwy 8 miejsce
- Kozioł 9 miejsce
-
Katod 11 miejsce
zawody (TOP16):
1 miejsce - Lakatosh (E30 pickup V8 kompresor)
2 miejsce - Stanislav Bezouzka (E30)
3 miejsce - Zdenek Wertheim
- Kozioł odpadł w TOP8 z s13 z Holandii chyba
-
Katod odpadł w TOP8 znowu z tym Lakatoshem, ale tym razem 6:4, 3:7, więc mało brakło

- Siwy odpadł w TOP16 jadąc niestety z Kozłem

aha, no i dwa razy objechaliśmy w parach tą węgierkę Nero M3 (E30). Pierwszego dnia Kozioł w 16, drugiego dnia Ja(
Katod) w 16.
Jeśli jesteście ciekawi czy poziom na zawodach był wysoki, czy tor trudny itd - wystarczy wybrać się kiedyś tam na trening,
a organizują je raz na jakiś czas... i zobaczyć jak nawet sami Czesi teraz jeżdżą, no i spróbować swoich sił... Myślę, że wielu by się zdziwiło

Nie mamy za dużo materiału, ale wrzucimy jakieś przejazdy jak się ogarniemy...
Pozdrawiam