Wrocław Drift Battle ! 1,2 maja 2009

Wydarzenia driftingowe.

Re: Wrocław Drift Battle ! 1,2 maja 2009

Postprzez katod 13 kwi 2009, o 00:57

Fawor napisał(a):Zawodnikiem nie jestem, ale pozwolę sobie zgłosić zaobserwowany przeze mnie problem podziału TOP32. Dlaczego w tym momencie ma się rozegrać podział najlepszych z kierowców japończyków i niemców? Sposób 1 z 1...16 z 16 eliminuje po ośmiu z najlepszych zawodników obu grup na rzecz 8 słabszych łapiących się na ostatnich miejscach. Moim zdaniem powinno być to rozegrane dokładnie tak samo jak TOP16 czyli 1. z DE vs 16. z JP, 1. z JP vs 16. z DE i tak dalej.

Zrobione to jest w ten sposób aby jechali ze sobą w parach teoretycznie zawodnicy o porównywalnym poziomie (zakwalifikowani w obu TOP16 na tych samych miejscach). Ma to podnieść widowiskowość przejazdów.

Założeniem była BITWA od samego początku DE vs JP, a w standardowym wydaniu w TOP32 byłby to prawdopodobnie tylko przesiew, a w kolejnej turze (TOP16 przemieszane), to już prawdopodobnie trafią na siebie DE vs DE i JP vs JP.

Na pewno w TOP32 będzie zarządzanych tyle dogrywek, aby przesądzić na prawdę wyraźną wygraną, a jest to jedyny moment kiedy na prawdę będzie to w 100% walka DE vs JP na porównywalnym poziomie.

Pozdrawiam
www.DRIFTSHOP.pl - Części i akcesoria do driftu i innych sportów samochodowych
katod
IDS PRO

Postprzez tery 13 kwi 2009, o 09:51

katod napisał(a):
Fawor napisał(a):Zawodnikiem nie jestem, ale pozwolę sobie zgłosić zaobserwowany przeze mnie problem podziału TOP32. Dlaczego w tym momencie ma się rozegrać podział najlepszych z kierowców japończyków i niemców? Sposób 1 z 1...16 z 16 eliminuje po ośmiu z najlepszych zawodników obu grup na rzecz 8 słabszych łapiących się na ostatnich miejscach. Moim zdaniem powinno być to rozegrane dokładnie tak samo jak TOP16 czyli 1. z DE vs 16. z JP, 1. z JP vs 16. z DE i tak dalej.

Zrobione to jest w ten sposób aby jechali ze sobą w parach teoretycznie zawodnicy o porównywalnym poziomie (zakwalifikowani w obu TOP16 na tych samych miejscach). Ma to podnieść widowiskowość przejazdów.

Założeniem była BITWA od samego początku DE vs JP, a w standardowym wydaniu w TOP32 byłby to prawdopodobnie tylko przesiew, a w kolejnej turze (TOP16 przemieszane), to już prawdopodobnie trafią na siebie DE vs DE i JP vs JP.

Na pewno w TOP32 będzie zarządzanych tyle dogrywek, aby przesądzić na prawdę wyraźną wygraną, a jest to jedyny moment kiedy na prawdę będzie to w 100% walka DE vs JP na porównywalnym poziomie.

Pozdrawiam

zupelnie tego nie zarejestrowalem.

przeciez beda ze soba jechali -> w finale! Dopiero wtedy narastaja emocje, a spotkaja sie w pierwszej rundzie najlepsi, a potem to juz bedzie tylko formalnosc i o wiele mniej emocji.
IMO zbedne udziwnienie, tak nie ma NIGDZIE, bo naprawde jest to bez sensu i powoduje ze np. zawodnik ktory zajalby drugie miejsce, nagle odpada w top32.

przemyslcie jeszcze to.
tery
D1 PRO

Postprzez tery 13 kwi 2009, o 09:56

pokaze konkretny przyklad(prosze sie nie obrazac)

kwali
1. miejsce bartdrift- Nissan
1. miejsce ogien - BMW
32. miejsce krolik - Nissan
32. miejsce jasiek - BMW

Bartdrift odpada w 32...

Jakie pojedynki wolelibyscie ogladac w finale, polfinale, albo cwierc:
bart vs Ogien, czy Jasiek vs Bart, albo Krolik vs Ogien?

traci na tym widowiskowosc zawodow, to tak jakby na poczatku filmu powiedziec jaka bedzie koncowka i owszem duzo ciekawych rzeczy moze sie wydarzyc, ale juz swoje wiemy. Nie wymyslajmy kola od nowa.

Prosze bierzcie moje posty jako sugestie, nie ataki, ja chce zeby te zawody byly jak najlepsze, czego wam zycze. :rockon:
tery
D1 PRO

Postprzez Bartdrift 13 kwi 2009, o 10:01

Cholera, tez tego nie zauwazylem. Troche to bez sensu. Katod, moze mozna cos z tym zrobic ? Bo co po takim jap vs germ skoro w top 16 same Nissany beda jechaly ? :grin:
Obrazek

Obrazek NIE pisze poprawnie po polsku. ;)
Bartdrift
DRIFTER

Postprzez wisniowy_sx 13 kwi 2009, o 11:25

a gdzie zakwalifikujecie JURASA i jego Nissana 200sx s13 4,4V8 by BMW :rotfl2: bo zapewne bedzie jechał :drift:
wisniowy_sx
Król Ronda

Postprzez katod 13 kwi 2009, o 12:53

@tery
@bartdrift

nie chodzi nam o narzucanie nowych bezsensownych zasad.
Po prostu chcieliśmy aby była to walka DE vs JP już w top 32 i od razu na porównywalnym poziomie.
Rozwiązanie to ma faktycznie minus taki, że odpadnie 8 lepszych zawodników, którzy teoretycznie mogliby pokonać niższą 8-kę.
W tym punkcie możemy zastosować standardowe rozwiązanie czyli DE(1) - JP(16), DE(2)-JP(15) ... DE(16)-JP(1)
chociaż ma ono również swoje minusy.
Ale chyba faktycznie pozostaniemy przy sprawdzonych rozwiązaniach bez kombinowania w tej kwestii...
(wyedytowane w 1 poście)

Dziękuję za wszelkie sugestie...

Pozdrawiam
www.DRIFTSHOP.pl - Części i akcesoria do driftu i innych sportów samochodowych
katod
IDS PRO

Postprzez Fawor 13 kwi 2009, o 12:56

tery napisał(a):przeciez beda ze soba jechali -> w finale! Dopiero wtedy narastaja emocje, a spotkaja sie w pierwszej rundzie najlepsi, a potem to juz bedzie tylko formalnosc i o wiele mniej emocji.

Dokładnie to samo miałem na myśli. Wszystkie najfajniejsze pojedynki rozegrają się w pierwszych 8-10ciu przejazdach TOP32, a w TOP16 będzie walczyć połowa czołówki z połową "resztkowiczów". Wg mnie bez sensu.

EDIT: o, i się udało. Wszyscy dziękują za zdroworozsądkowość ;)
Fawor
Clutch Burner

Postprzez tery 13 kwi 2009, o 13:05

Brawo! :uklon: zobaczycie ze tak bedzie ciekawiej, trzymam kciuki zeby final byl DE vs JP :D

dyskusja mozna dojsc do dobrych wnioskow, macie szanse stworzyc naprawde bardzo fajna serie. Trzymam za to kciuki, zobaczcie co sie dzieje na wyspach, ile tam jest serii driftowych...
EDC, BDC, PD, AllStar'y, PDS itd...
to tylko wychodzi na dobre.
tery
D1 PRO

Postprzez KODŻAN 13 kwi 2009, o 13:57

Dobrze chłopaki ze jesteście czujni i zadziałaliście w porę :rockon: miałem właśnie pisać ze ten system nie jest najlepszy ale widzę ze po problemie szacun :uklon: pozdro

P.S Mam nadzieje ze coś z tych imprez wyjdzie mądrego :thumbsup: bo zdrowa konkurencja zawsze dobrze robi....
KODŻAN
DRIFTER

Postprzez Veber 13 kwi 2009, o 14:17

A na chwile obecną już widać, że poziom będzie wysoki.
Veber
Touge Drifter

Postprzez Dr Moment 13 kwi 2009, o 14:57

ja te z juz zgłoszenie posłałem, mocna imprezka się szykuje :yahoo:
Power Is Nothing Without Control!!!
http://www.raise.com.pl
Dr Moment
DRIFTER

Postprzez casus maximus 13 kwi 2009, o 18:33

tery napisał(a): zobaczcie co sie dzieje na wyspach, ile tam jest serii driftowych...
EDC, BDC, PD, AllStar'y, PDS itd...
to tylko wychodzi na dobre.

No prócz tego jeszcze coś będzie.
Ale czy budżety wytrzymają. :D
casus maximus
Drift Open

Postprzez Borys 13 kwi 2009, o 21:02

Moje zglosznie tez poszlo na Pw. Ps. Mariusz nie zapomnij mnie dopisac do listy.
Juz nie moge sie doczekac imprezy :yahoo:
Borys
Król Ronda

Postprzez tomek marciniak 13 kwi 2009, o 21:46

Ja mam pytanie. Dlaczego impreza odbywa sie w piatek i sobote a nie sob i niedziele ?
Jak nie ma waznego powodu, to po co podnosic koszty pracujacym uczestnikom.

pozdro
tomek marciniak
DRIFTER

Postprzez Veber 13 kwi 2009, o 21:49

Pewnie dlatego, że 1 maja jest dniem wolnym od pracy.
Veber
Touge Drifter

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zawody, Treningi, Imprezy